Windows 11, bu Windows uygulamalarını değiştirecek



Windows 11 sadece Windows işletim sistemini değiştirmeyecek, aynı zamanda bazı Windows uygulamalarının görünüşünü ve hissini de değiştirecek. Windows 11 bu sonbaharda piyasaya sürülecek olsa da Microsoft, Windows 11 için güncellenmekte olan birkaç Windows uygulamasını zaten vurguluyor. Şimdiye kadar Microsoft, temel Windows uygulamaları olarak düşünebileceğiniz uygulamalar da dahil olmak üzere, Windows 11 için yeniden çalıştığı birkaç Windows uygulamasını gösterdi: Posta ve Takvim, Paint ve hatta düşük Saat uygulaması.
Aşağıda, bunu göstereceğiz. Windows 11'deki bu yeni uygulamalardan ne bekleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz (Unutmayın, Windows 11 resmi olarak beta sürümündedir. Şu andan son sürüm arasında işler değişebilir.
) Belki de Windows 11'in Windows uygulamaları paketindeki en beklenmedik şekilde ilginç güncelleme, düşük Saat uygulamasıdır. Şimdi, her zamanki Zamanlayıcılar, Alarmlar, Kronometre ve Dünya Saati paketine ek olarak Microsoft, Odak Oturumları ve Microsoft Yapılacaklar'ı ekledi. Panos Panay / Twitter Microsoft, Spotify entegrasyonuyla Focus Sessions ekleyerek Windows 11 Clock uygulamasını önemli ölçüde yeniledi.
Microsoft, Focus Sessions'ı önemli bir yeni özellik olarak tanımlar ve nedenini görmek kolaydır. Müzik çalarken en iyi konsantre olan türden biriyseniz, Focus Sessions'ı ve Spotify ile entegrasyonunu seveceksiniz. Focus Sessions, kelimenin tam anlamıyla geri sayan bir kronometre ile bir süreyi bloke etmenize olanak tanır.
Focus Session sırasında hesabınızı Spotify'a bağlayabilir ve ondan klasik müzik, elektronik, trans - sizi tutan ne olursa olsun çalmasını isteyebilirsiniz. bölgede. (Bir arama almanız durumunda bir sessiz düğmesi de vardır.) Saat uygulaması ayrıca Yapılacaklar ile entegrasyon içerir, böylece görevleri tamamlayabilir ve bunları kontrol edebilirsiniz.
Son olarak, Microsoft Rewards'un bir parçası olan bir alışkanlık oluşturma özelliği olan "dizileri" bile yapılandırabileceksiniz. günlük bir hedef belirleyin ve ardından bunu her gün gerçekleştirin. Microsoft Paint, birçok kez ölüme karşı başarılı tasarruflar elde etti ve 2017'de sevilen yardımcı programı kullanımdan kaldırma ve indirilebilir bir uygulamaya devretme kararlarından kurtuldu. 2019'da Microsoft, Paint'in şimdilik Windows 10'un bir parçası olarak kalacağını söyledi.
Panos Panay / Twitter Güncellenmiş Windows 11 Paint uygulaması daha sezgisel bir arayüze sahiptir. Microsoft'un baş ürün sorumlusu Panos Panay'ın Windows 11'de Paint için yeni bir görünüm sergileme kararı, Paint'in bir kez daha hayatta kaldığını doğruluyor. Panay bir videoda, işlevsellikteki herhangi bir büyük değişiklikten çok bir kullanıcı arayüzü güncellemesine benzeyen bir şeyi ortaya çıkardı.
(Bir ihmal: Şu anda Windows 10'un Paint'inde bulunan Paint3D referansı.) Yine de, ikonografiyi güncellemenin yanı sıra açılır işlev hoş bir adımdır ve yalnızca çalışmayı dahil etmek, Microsoft'un bir bütün olarak Paint'e bağlı kaldığını gösterir. Hesap Makinesi, Windows 10'da gizlenmiş şaşırtıcı derecede güçlü bir araçtır, ancak çoğu kişi muhtemelen onu yalnızca sayısal hesaplamalar için kullanır.
İçinde bir grafik hesap makinesi (tüm işlevlerini kullanmak için uygulamanın penceresini genişletmeyi unutmayın!), ölçümleri ve para birimlerini, bilimsel ve programcı bir hesap makinesini ve daha fazlasını dönüştürün. Bu işlevlerin hiçbiri Windows 11 için değişmiyor gibi görünüyor, ancak uygulama yeni bir tema ayarı içerecek. Ayrıca, Microsoft'un halkın GitHub'daki uygulamaya katkıda bulunmasına, yeni özelliklerde kodlama yapmasına ve uygulamayı zaman içinde daha sık güncellemesine izin vermek için yaptığı C# dilinde yeniden yazılmıştır.
Microsoft Windows Hesap Makinesi uygulaması (burada Windows 11'de gösterilmektedir), bu grafik hesap makinesi gibi bazı güçlü özellikleri gizler. Düzenli olarak ekran görüntüsü alan herkes, Microsoft'un bunu yapmak için bir değil iki araca sahip olduğunu bilmelidir: eski Snipping Tool ve daha yeni Snip & Sketch. Microsoft, yıllardır eski uygulamada, bunun Snip & Sketch ile değiştirileceğine dair bir bildirim yayınladı.
..ama şimdi durum pek öyle görünmüyor.
Microsoft'tan Dave Grochocki bir blog yazısında, "Hem klasik Snipping Tool hem de Snip & Sketch uygulamalarının yerini, Windows için ekran yakalamanın bir sonraki evriminde her iki uygulamanın en iyi deneyimlerini temsil eden yeni bir Snipping Tool uygulaması aldı" dedi. Panay, Snip & Sketch kısayolunu (Win + Shift + S) kullanan ancak diğer kırpma seçeneklerini değiştirmeden bırakan yenilenmiş bir Snipping Tool gösterdi. Estetik olarak, uygulama artık Windows 11'in yuvarlatılmış köşelerine ve diğer görsel ipuçlarına sahip, hatta karanlık mod.
Ek açıklamalar ve iyileştirilmiş kırpma işlevi için bazı ek düzenleme araçları da olacak. Son olarak, Windows 11'in Outlook içindeki birçok görsel dağınıklığı ortadan kaldıran ve basitleştirilmiş, akıcı bir deneyim sağlayan kendi Posta ve Takvim uygulamalarıdır. Microsoft burada hiçbir şeyi değiştirecek gibi görünmüyor, yalnızca kullanıcı arayüzüne Windows 11'in tanıdık yuvarlak köşelerini veriyor.
Microsoft Microsoft, kullanıcı arayüzünü güncellemek dışında Posta ve Takvim ile şimdilik pek bir şey yapmıyor. Windows 11 haberleri, nasıl yapılır, kılavuzlar ve daha fazlası için PCWorld'ün Windows 11 süper kılavuzuna göz atın. Not: Makalelerimizdeki bağlantılara tıkladıktan sonra bir şey satın aldığınızda küçük bir komisyon kazanabiliriz.
Daha fazla ayrıntı için bağlı kuruluş bağlantı politikamızı okuyun..

hello world

Yorumlar