Grafik kartları karşılaştırması ve sıralaması, en hızlıdan en yavaşa



Oyun bilgisayarları söz konusu olduğunda, hiçbir şey grafik kartınızdan daha önemli değildir. Mümkün olduğu kadar çok pikseli zorlamak için karşılayabileceğiniz en hızlı grafik kartını isteyeceksiniz - ancak sürekli değişen fiyatlar ve ürün grupları, özellikle sakat bir GPU sıkıntısının ortasında, neyin mevcut olduğunu takip etmeyi zorlaştırıyor. Kare hızlarını yüksek tutma onuruna, Nvidia GeForce ve AMD Radeon'un mevcut tüm ana ayrık GPU'larını, mevcut en hızlı grafik kartından başlayarak ve aşağı doğru çalışarak sıralamaya karar verdik.
Bu liste, her şirketin en güncel GPU serisine odaklanmaktadır. , ve önemli ölçüde daha eski grafik kartlarını içermez. Bununla birlikte, AMD'nin son iki grafik kartı neslinin yanı sıra tüm GeForce RTX 20 ve 30 serisi tekliflerini bulacaksınız. Fiyat/performans burada dikkate alınan bir konu değildir, yalnızca saf performanstır.
Somut örnek: GeForce RTX 2080 Ti teknik olarak GeForce RTX 3070'den daha güçlüdür ve dolayısıyla bu listede daha üst sıralarda yer alır, ancak temelde performansa bağlıdır ve daha yenidir GeForce seçeneği, önerilen fiyatından önemli ölçüde daha ucuzdur ve bu da onu daha iyi bir satın alma haline getirir. Bununla birlikte, GPU sıkıntısı sırasında MSRP'ye yakın herhangi bir yerde grafik kartları bulmak son derece nadirdir, bu nedenle bu kılavuz, bulabildiğiniz yeni veya kullanılmış herhangi bir yeni grafik kartının göreceli performansını anlamanıza yardımcı olmak için kullanılabilir. Bu bilgiyi saatlerce kan, ter ve kıyaslama yoluyla doğruladık.
Çalışmalarımızı daha ayrıntılı görmek için tek tek incelemelere göz atmaktan çekinmeyin. Veya özel bütçeniz veya ekran çözünürlüğünüz için daha somut satın alma tavsiyesi istiyorsanız, oyun için en iyi grafik kartları kılavuzumuzu mutlaka okuyun. Değer, çeşitli form faktörleri ve özelleştirilmiş bir modelde nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi hususlarla ilgili tartışmalarla tamamlanan bu basit listeden çok daha fazla bilgi sağlar.
Ancak GPU A'nın GPU B'den daha hızlı olup olmadığını bilmek istiyorsanız, mevcut tüketici oyun şampiyonundan başlayarak okumaya devam edin. Bir grafik kartı bu listede ne kadar yüksekse, o kadar hızlı ve güçlüdür. Editörün notu: Bu makale en son Radeon RX 6600 XT, GeForce RTX 3070 Ti ve RTX 3080 Ti'yi listeye eklemek için güncellenmiştir.
Not: Makalelerimizdeki linklere tıkladıktan sonra bir şey satın aldığınızda küçük bir komisyon kazanabiliriz. Daha fazla ayrıntı için bağlı kuruluş bağlantı politikamızı okuyun..

hello world

Yorumlar