Sanal özel ağlar, potansiyel kullanıcıları etkilemek için kaygan pazarlama terimleri kullanır, ancak hepsini birbirinden ayırmaya çalışırken kolayca karışabilirsiniz. Şifreleme yöntemlerini açıklayan dil, kısaltmalar ve teknik jargonla doludur, bu nedenle "askeri düzeyde şifreleme" gibi sevimli ifadeleri aramak genellikle cevaplardan daha fazla soru ortaya çıkarır. Ancak şifrelemenin ayrıntıları başlangıçta kafa karıştırıcı olsa da, bilgileri nasıl sıralayacağınızı öğrendiğinizde işler oldukça netleşir.
TLS, RSA sertifikaları, anahtarlar, AES şifrelemesi ve benzerleri gibi kavramlar çok daha az yabancı görünecektir ve Bir VPN'in ne kadar ilginizi çekeceğini değerlendirmek çok kolay olacaktır. Oraya nasıl gideceğinizi buradan öğrenebilirsiniz. Genel anlamda şifreleme, verileri koda dönüştürme işlemidir (kodlama olarak bilinen bir eylem) ve bu işlem, yalnızca yetkili bir tarafça çözülebilir.
Bilgisayarınız bir VPN'e bağlandığında, çok adımlı bir şifreleme işlemi gerçekleştirmelidir. yer. Bu adımların her birindeki güvenlik derecesi, kullanılan protokollere bağlıdır. Her protokol, kurulan bağlantının kimlik doğrulaması, anahtar değişimi ve şifreleme gibi öğeleri farklı şekillerde ele alır.
Modern VPN şifreleme protokollerini genellikle şu dört bölüme ayırabilirsiniz: Belirli bir VPN tarafından desteklenen protokoller, genel şifreleme gücü seviyesini gösterir, ancak tadına göre yapılandırılabilirler. Sonuç olarak, VPN hizmetleri aynı protokolleri kullanabilir ancak farklı güvenlik seviyeleri sağlar. Bir şirket, daha yüksek hızlara sahip olmak için endüstri varsayılanlarına yaklaşırken, bir diğeri güvenliği en üst düzeye çıkarmak için şifreleme için kullanılan anahtar uzunluklarını / boyutlarını artırabilir.
Bilgisayar Dünyası Birçok VPN, yüksek güvenlik seviyesi ile bilinen popüler bir açık kaynaklı protokol olan OpenVPN'i destekler. Belirli bir VPN hizmetinin hangi protokolleri desteklediğini belirleyerek başlayın. Şu anda, endüstri yüksek güvenlikleri için üç kişiyi tercih ediyor: OpenVPN, IKev2 / IPSec ve Wireguard.
Bilinen protokollerde tescilli rifflerin yanı sıra SoftEther, SSTP ve L2TP / IPSec gibi daha yavaş veya daha az güvenli olanlar da görebilirsiniz. . Eski bir protokol olduğu ve artık yeterli koruma sağlamadığı için PPTP bu günlerde nadirdir. Ardından, VPN'in seçtiği protokolleri nasıl yapılandırdığının ayrıntılarını inceleyin.
Çoğu hizmet, destek sayfalarında, SSS'de veya blog gönderilerinde somut bir açıklama sunar. Burada "RSA sertifikaları" ve "Eliptik Eğri Diffie Hellman protokolü" gibi terimlerle karşılaşmalısınız. Çevrimiçi arama, aşina olmadığınız tüm terimleri netleştirecektir.
Son olarak, bulduğunuz tüm jargonu alın ve endüstri standartlarına göre tartın. Yine, çevrimiçi arama, tüm bilgi boşluklarını doldurmanıza yardımcı olacaktır. Mevcut endüstri varsayılanlarını karşılamayan VPN'lere karşı dikkatli olun (ör.
g., RSA sertifikaları için 2048 bit anahtarlar ve 128 bit AES şifreleme). Bir VPN'in şifreleme seviyesi, pazarlama iddialarıyla da aynı çizgide olmalıdır. Demir kaplı güvenliğin önüne geçen ancak PPTP ve hatta L2TP / IPSec kullanan bir sağlayıcı şüpheye neden olur.
Örnek olarak, HotSpot Shield VPN’in şifreleme yöntemlerine ilişkin açıklamasını nasıl yorumlayacağımızı burada bulabilirsiniz: Bilgisayar Dünyası HotSpot Shield'ın şifreleme yapılandırmasının bu açıklamasında, anlamanız gereken parlak renkli vurgulardır. İlk olarak, desteklenen VPN protokollerini belirleyeceğiz. Buradaki anahtar kelime, "OpenVPN tabanlı tescilli protokoldür." Bu bize bu şirketin en güvenli VPN protokollerinden birini aldığını ve ona kendi dönüşünü yaptığını söylüyor. Kod herkese açık olmadığından, bu değişiklikleri iyi uyguladığına güvenmeniz gerekir. (Aksine, OpenVPN açık kaynaklı bir protokoldür.
) Daha sonra, kalan terimlerin OpenVPN protokolünde hangi işlevi temsil ettiğini bulacağız. Biraz çalışmayla şu anlaşılıyor: Bilgisayar Dünyası Wikipedia'nın şifrelemeyle ilgili çoğu terim için açıklamaları vardır, ancak aynı zamanda son derece teknik dili açmak için çok zaman harcadığınız bir tavşan deliğine de dönüşebilir. HotSpot Shield VPN'in kurulumu için akıllı seçimler yapıp yapmadığını belirlemek için, daha fazla araştırma daha fazla bağlam sağlar: Vakit ayırmaya değer olduğunu daha fazla doğrulamak için bir VPN'i test etmeniz gerekecek, ancak çevrimiçi incelemeler ve bu araştırma arasında sürece iyi bir şekilde gireceksiniz.
(HotSpot Shield özelinde, biz zaten incelemeyi sizin için yaptım.) Genel olarak, bu tür bir kontrolü gerçekleştirebilmek, standartlarınızı karşılamayan herhangi bir VPN'i aktarabilmenizi sağlar. Bu ayrıntıları birbirinden ayırmak biraz zaman alabilir ve bu, çoğu insanın yapmak istediğinden daha uzun sürebilir.
Alandaki birçok uzman tarafından iyi bilinen ve tavsiye edilen bilinen hizmetlere bağlı kalarak bu işi atlayabilirsiniz. Mullvad, Windscribe ve HotSpot Shield gibi sağlayıcıları içeren, referans verebileceğiniz, incelediğimiz kendi VPN listemiz var. Reddit gibi forumlarda ve sitelerde de görüşler çok yaygındır.
Not: Makalelerimizdeki linklere tıkladıktan sonra bir şey satın aldığınızda küçük bir komisyon kazanabiliriz. Daha fazla ayrıntı için bağlı kuruluş bağlantı politikamızı okuyun ..
hello world
Yorumlar
Yorum Gönder