Samsung SSD 870 QVO incelemesi: SATA SSD'de muazzam 8 TB kapasite



Samsung 870 QVO (4 bit QLC'de olduğu gibi 'Q'), nihayetinde gemide 8 TB NAND ile birlikte gelen bir sürücüye ilk bakışımız. Salı günü açıklanan bu, yeni 4TB model sürünün yerini alan yeni üst kapasite. Samsung bize test için 2 TB sürümünü gönderdi.
Bu harika bir günlük sanatçı; ancak, önbelleğiniz bittiğinde (genellikle olmamalıdır), yazma hızı önemli ölçüde düşer. Standart 2,5 inç SATA 6Gbps SSD olan 870 QVO, şu anda birkaç kapasitesinde ön sipariş için kullanılabilir: test ettiğimiz 2 TB (Newegg'den 250 $) ve 4 TB (Newegg'den 500 $).
1 TB kapasite açık Amazon'da 130 $ veya Newegg'den 130 $ için şimdi satış. 130 $ / 1TB, 250 $ / 2TB (test edilmiş) ve 500 $ / 4TB aromalarda. 8 TB model Ağustos ayında 900 $ fiyatla satışa sunulacak.
Bu, yakın zamanda ele aldığımız yüksek kapasiteli 4 TB OWC Aura P12 ve 8 TB Sabrent Roket Q NVMe sürücülerden ve NVMe ile normalde gördüğümüzden çok daha fazla tasarruf deltasından çok daha ucuz SATA. Samsung Samsung 870 QVO, eski 860 QVO'ya göre kesin bir gelişme ve mükemmel günlük performans sunuyor. Samsung kendi MKX denetleyicisini kullanıyor ve her 1 TB 96 katmanlı, QLC (Dört Seviyeli Hücre / 4 bit) yığınlanmış / katmanlı / 3D NAND için 1 GB DRAM önbellek var. 2TB sürücü ile testlerimiz gösterge niteliğinde ise, NAND'nin SLC önbelleği olarak yüzde. SLC önbellek, dört yerine sadece bir bit yazarak veya isterseniz 16 olası durumdan biri yerine açma / kapama yaparak SLC olarak işlem gören MLC / TLC / QLC'dir.
Bu, çok az daha hızlı bir işlemdir, çünkü çok az hata kontrolüne gerek yoktur. SLC önbelleğinin içeriği daha sonra önbellek dışı NAND'ye aktarılır. 870 QVO üç yıl garantilidir ve 1 TB kapasite başına 360 TB (Yazılan TeraBytes) için derecelendirilmiştir.
Samsung, aşırı provizyonun kontrolünü sağlayan (ölü hücrelerin değiştirilmesi için kenara bırakılan NAND miktarı) Magician yazılımını paketler. , güvenli silme ve tanılama. İlk olarak, 870 QVO’nun performansı hakkında iyi haber - ve gerçekte, iyi bir haber, ortalama bir kullanıcının karşılaşacağıdır. CrystalDiskMark 6, diski yarışmanın hızına uygun olarak ölçtü.
Çoğu SATA SSD, zaten otobüsün 6Gbps bant genişliği sınırlamasına (dolayısıyla neredeyse aynı skorlara) çarptı. IDG CrystalDiskMark 6, gösterilen sürücüler arasında performansta çok fazla fark olmadığını ortaya koyuyor. Büyük ölçüde modern SSD özellikleri SATA veriyolunun bant genişliğini büyük ölçüde aştığı için.
Gerçek dünyadaki 48GB aktarım testlerinde, 2TB 870 QVO, eski 860 QVO kardeşine göre gelişti. Bununla birlikte, test ettiğimiz 860 QVO, yarışın son ayağı için 75MBps'ye düşerek yaklaşık 45GB işaretinde (yüzde 4.5 önbelleği tartıştım) önbellekten biten 1 TB'lık bir diskti.
IDG 48GB veri setleriyle 2 TB 870 QVO, Seagate’in Barracuda SSD'siyle eşleşiyor. 1 TB'lık sürümde bu aktarımların bitiminden önce büyük olasılıkla önbellek biter ve 48 GB'lık tek dosya yazımında daha uzun süre kullanılır. Daha kısa çubuklar daha iyidir.
1TB 870 QVO, şüphesiz aynı zamanda tükenirdi, ancak muhtemelen daha hızlı yazma oranı, önbellekten daha düşük olması nedeniyle 860 QVO'dan biraz daha hızlı bir skor elde edecekti. İşlerin biraz yan döndüğü 450GB yazımda, sürücü kapasitesi ve önbellek miktarı skyrocket olarak bir süredir yürüttüğümüz bir test. Aşağıda görebileceğiniz gibi, 870 QVO, öncekinden daha hızlıydı, ancak yine de diğer sürücülerden çok daha yavaştı. IDG 870 QVO, 450 GB'lık bir dosya yazarken 860 QVO'nun iki katı daha hızlı olsa da, rakip TLC sürücülerden çok daha yavaş. Bu, ağır iş yüklerinin güdüsü değildir. Aşağıdaki yakalamada, Samsung QVO sürücülerin neden ekstra büyük 450GB dosyası yazarken çok daha yavaş olduğunu görebilirsiniz.
870 QVO 150MBps'ye düşerken, 860 QVO 75MBps daha da düşüyor . IDG 870 QVO’nun sürekli yazma performansı, önbellek bittiğinde yaklaşık 150 MBps'ye düşer. Kopyanın başlangıcındaki büyük yumru, Windows ve DRAM önbelleğe almanın etkili olmasıdır.
870 QVO açıkça çok fazla miktarda veri yazma dürtüsü olmasa da, bunu ne sıklıkla yapacaksınız? Bir kez mavi ayda, hiç değilse. Yavaşlama meydana geldiğinde acı vericidir, ancak muhtemelen daha büyük kapasitelerde göremezsiniz. DRAM, bir işletim sistemi çalıştırırken sayısız küçük dosya çağrısıyla sürücüyü çok duyarlı hale getirir.
Samsung 870 QVO’nun kapasitesi, günlük performansı kadar harika. Ana sürücünüz olarak dizüstü bilgisayarınıza veya PC'nize yüklerseniz, sürücüden kesinlikle memnun kalacaksınız. Ama 8 TB? Hadi ama. Çok tatlı. Sadece önbellek dışında yazarken hızda ciddi düşüş dikkat edin. Not: Makalelerimizdeki bağlantıları tıkladıktan sonra bir şey satın aldığınızda, küçük bir komisyon kazanabiliriz.
Daha fazla bilgi için satış ortağı bağlantı politikamızı okuyun ..

test

Yorumlar